Tips og veiledning innen modelljernbane og modelltogbane">

Tips og veiledning innen modelljernbane og modelltogbane

Lokomotivunderstell med tomt motorhus
Postet av admin den 20. April 2013

Nå er det på tide å sjekke trekkraften til togene. Går lokomotivet jevnt og med grei hastighet, eller er det rykkevis/tregt/saktegående uten at det hjelper å skru opp hastigheten? Hvis det siste er tilfelle, er det på sin plass med en service. Men noen ganger er også banen skitten av støv og olje. Alt bidrar til å isolere fra strømmen.

DSCN0669

Motorhuset som er avbildet er fra et større elektrisk lokomotiv. (Nå er alle lokomotiv på en modelljernbane elektriske, men utseendemessig er det forskjeller) Vi ser tannhjul som går direkte i forbindelse med ankeret. Dessuten ser vi ankerleiet i høyre hjørne ved tannhjulet. Det er meget viktig at det får en dråpe olje, også tilsvarende på motsatt side. For å understreke viktigheten er det oljepåfylling på begge sider. Men IKKE FOR MYE OLJE!! Da kan vi få isolering. På hjulene til høyre skimtes hefteringer som hjelper til med friksjonen. Fjern disse før rengjøring. Akselleiene kan være svarte av skitt. Beveg hjulene frem og tilbake for å fjerne skitten. Bruk en tynn papirremse for å samle opp rensevæske. Jeg kjører frem og tilbake med motorhuset for å sikre at det blir god kontakt.

DSCN1377 DSCN1378

Her er det lille skiftelokomotivet i ferd med å få en rens. Det er om å gjøre å ikke beskadige dekoderen. Lokomotivet har også telekskobling som må ivaretas. Etter å ha renset for gammel olje og skitt dryppes det ny olje på nødvendige steder. Så er lokomotivet i drift igjen. Hvis man klarer å unngå at noen ledninger ryker underveis, eller i verste fall kortslutning er det duket for mye kjøreglede etterpå.

 

Advarsel: Prøv ikke på å reparere det du ikke har rede på!

Gi en kommentar

CommentLuv badge