Tips og veiledning innen modelljernbane og modelltogbane">

Tips og veiledning innen modelljernbane og modelltogbane

Schöne Württembergerin
Postet av admin den 10. June 2011

I Märklin er det som i alle andre merker et stort antall lokomotiver og forstadsbaner fra flere forskjellige land. Eksportmodeller dukker opp hvert år. Nå velger jeg å ta frem et av de mest formfullendte lokomotivene først og fremst: Schöne Württembergerin som hovedbilde.

NOHAB/DI3 DIESELLOKOMOTIV

Her har jeg en velkjent modell av Di3, eller Nohab som den også heter. Modellen er helt i metall og kan trekke mange vogner. Den har trekkraft på tre aksler. Jeg har byttet ut omskifter med en digital enhet. Nohaben er en trofast gammel sliter som har erstattet damp på strekninger uten el. (Nordlandsbanen og Østerdalen. Her overtok den det meste av gods og passasjertrafikken. Den gikk like raskt i begge retninger og trengte ikke dreieskive. Noen kull-lagre trengtes heller ikke og ingen vannpåfylling.  Med full dieseltank kunne den gå langt.

DI3, GRØNN VERSJON

Den første utgaven var grønn med hvite tegninger. Lokomotivet kalles i det virkelige liv dieselelektrisk fordi dieselmotoren driver en generator som produserer strøm til banemotorene. De i sin tur driver hjulakslene gjennom tannhjulsutveksling. Takoppbyggingen er annerledes i forhold til dansk utgave. Dette er gode begynnermodeller, da de ikke er utstyrt med alt for mange små detaljer som kan forsvinne. Dessuten gir de mye kjøreglede da de ligger tungt på skinnene og har meget god trekkraft.

EL 18 ELEKTRISK LOKOMOTIV

Det er flere norske modeller i Märklin. Dette er El 18 som oftest er å se foran passasjertog. Det er en norsk utgave av det sveitsiske serie 460 Re 4/4 lokomotivet. Det norske er utstyrt med  snøploger. Modellen er også helt i metall og har god trekkraft. Oftest sett foran passasjervogner B3 og B7.

HURTIGTOGSLOKOMOTIV TYPE 103  DEUTSCHE BUNDESBAHN

Blant tyske lokomotiver var det ingen som slo dette hva gjaldt kraft og eleganse. Foran TEE (Trans Europa Ekspress) lyntog var dette den ultimate trekkraften. Jeg satt selv i et slikt tog med høy komfort og kun plasser med plassbillett. Dette er et lok med plastoverdel og ramme av metall, men trekk på 3 aksler gjør at det har god evne til å dra mange vogner. Takoppbygget kan forsynes med belysning. Det har jeg gjort. Overbygg kunne ha vært av metall.

DB 103 I NYE FARGER: RØDT MED HVITE FELTER I BEGGE ENDER

Etterhvert ble 103 omlakkert og skjørtene for og bak fjernet. Dessuten ble det enkeltstander pantografer. Muligheten for å sette lys i takoppbygget ble fjernet på modellen.

UNIVERSALLOKOMOTIV TIL GODS OG PERSONTOG

Etterhvert var det tid for en ytterligere modernisering og da kom utgave 120. Det er et høyst moderne lokomotiv med 3 fasemotorer. Lokomotivet brukes til gods og persontrafikk. Dette er første fargekombinasjon for lokomotivet med spesielt konstruerte strømavtagere.

UNIVERSALLOKOMOTIV  I NY FARGESETTING

Her er type 120 i den nye fargesettingen med helrødt og hvite felter under vinduene i fronten. 120 har en konstant ytelse på 5600 kw og maks hastighet på 160 km/h. Forsøkslokomotiv ble også konstruert for 200 km/h.

TUNGT  TANKLOKOMOTIV FRA BAYERN

Så kommer jeg til et damplokomotiv, det tyngste tanklokomotiv i Europa. Forbildet trafikkerte meget steile strekninger i Bayern. Det hadde doble sylindere og to drivhjulsgrupper, høytrykk og lavtrykk. Ble brukt på steile strekninger, så her er det bare å kjøre i bakker.

ØBB TYPE 1020.02 ( TYPE E 94 I TYSK GRØNN UTGAVE)

Det neste lokomotivet er en klassisk sværvekter som er bestemt til å trekke mange vogner.  Trekkraften er enorm også for modellen som har kommet i Guinness rekordbok for å trekke lange tog. Lokomotivet har betegnelsen 1020.02 som er den østerrikske betegnelsen på den tyske E 94. Hvis det trengs mye trekkraft settes dette inn.

 

KØF – DET MINSTE LOKOMOTIVET

Dette første av de minste lokomotivene kjøpte jeg da det kom ut første gangen i Märklin. Til å være så lite var det temmelig dyrt pr gram. Helt i metall beveger det seg også ganske smått i forhold til rangerlokomotivene. Men originalen benyttes bare til å trekke en eller to vogner på kortere strekninger inne på stasjonsområdet.

 

KØF  – LITEN OLJEMOTOR.

Nå til det minste av lokomotivene. Det er KØF som brukes kun på stasjonsområder for å trekke en og annen vogn på plass i en togstamme. Dansk utgave. Orange/Grå

SVEITS FORBUNDSBANER TYPE Re 4/4

Videre til et lokomotiv som hører til de sveitsiske forbundsbaner. Brukes til passasjertog og godstogstrafikk i flatt terreng.  Maks hastighet: 160 km/h.

SBB SERIE 460 (Re 4/4IV)

SBB460

Nok et lokomotiv fra Sveits. Det er sveitsiske lokomotiv serie 460 Re 4/4 IV som er tidligere omtalt i forbindelse med El-18 ovenfor. Lokomotivet er helt i metall og har god trekkraft og fine kjøreegenskaper.

DB 80 TENDERLOKOMOTIV

Lite tenderlokomotiv for allsidig rangertjeneste. Type 81 fra DB. Modellen er helt i metall og kan derfor brukes ikke bare til rangering , men også til å trekke større deler av tog og lokaltog.

DB 80 TENDERLOKOMOTIV TIL FLYTRANSPORT

Dette er et lite tenderlokomotiv type 80 som har rangeroppgaver, men kan også trekke mindre tog. Meget detaljert og helt i metall, slik at det har svært god trekkraft og kan benyttes til rangering av større togrekker. Dette lokomotivet var trekkraft for flytog Junkers. En del spesialvogner sørget for transport av flykropp og deler.

P8 PRØYSISK LOKOMOTIV FOR PASSASJERTOG

P8 i grønn utgave og med gullstriper. Den er ofte forsynt med badekartender, men her er det en vanlig tender som er i bruk. P8 er et  lokomotiv for mellomstore tog, gjerne lokalbaner. Som modell er lokomotivet svært populært.

BERLINER BAHN DAMPLOKOMOTIV EKSPRESS.

Her kommer et ekspresstogs damplokomotiv i Berlinbanens farger. Grå og svart.
Det var standardfargen for Berlinbanen.

EKSPRESSLOKOMOTIV ORIENTEKSPRESSEN

Så er det en jubileumsutgave av ekspresslok type 18.4 i brun utførelse og med gullstriper på kjelen. Dette ble også benyttet som trekkraft for den berømte Orientekspressen! Det trafikkerte mellom Paris og Istanbul. Berømt for mange kjente passasjerer og Agatha Christies roman.

ØBB TYPE AE 6/6

Dette er ØBB AE 6/6 opprinnelig Märklinmodell. Den er ikke helt korrekt i målestokken (noe bredere enn lokomotivet nedenfor) Loomotivet er helt imetall og trekker svært godt på tre aksler.

ØBB TYPE AE 6/6

Østerrikske AE 6/6  her i orange utgave. Det er satt inn foran ekspresstog og godstog. Elegant og riktig målestokk på lokomotivet. Det har god trekkraft siden det drar på tre aksler og er helt i metall.

ØBB TYPE 1141 ORANGE UTGAVE

Neste lokomotiv er også østerriksk. Dette er også orange. Originalen veier 80 t og har en toppfart på 110 km/h. Det ble satt inn på strekninger med gunstige terrengforhold. Motorytelse: 3400 hk.

WURTEMBERG TYPE T5

Wurtembergs type T 5 Tanklok ble brukt til tjeneste både som passasjer og godstogslokomotiv. Velegnet konstruksjon. Hurtigtog for korte hoved og viktige sidebanestrekninger.

ØBB 1118

ØBB klasse 1118 ble benyttet til passasjerbefordring. Elegant og kraftig lokomotiv med ny design og teknologi som gir forbedrede kjøreegenskaper. Modellen er helt i metall og minner om El 13.

DB TYPE 23

Damplokomotiv type 23 var anvendelig både til person og godstog. Det ble benyttet til tyngre forstadsbanedrift fremfor tenderlokomotivene på grunn av stor hastighet bakover. Lokomotiv helt i metall og er anvendelig til all drift.

DB TYPE 24

Brukt i stor utstrekning til  befordring av person og godstog med toppfart 90 km/t. Lokomotivet er det minste som drar tenderen med seg. Vanligste modell i Märklin i mange år.

DB TYPE 003

Det lette damplokomotiv type 003 fra DB kom som følge av at strekningene ikke tålte tungt akseltrykk. Et av de vanligste større damplok i Märklin.  Maks hastighet original: 130 km/h og 1450 kw ytelse. Settes i stor utstrekning foran ekspress passasjertog.

DB TYPE 012 MED OLJEFYRING

Type 012 var et av flere lok som var ombygd til oljefyring og ga høy ytelse jevnt over. Det hørte med til de sterkeste damplokomotivene.

DB TYPE 41 GODSTOGSLOKOMOTIV

Dette lokomotivet ble brukt til fremføring av ekspressgods og lange godstor på ikke alt for kuperte strekninger. For så vidt også et universallokomotiv.

DB TYPE 44 TUNGT GODSTOGSLOKOMOTIV

Kraftig godstogslokomotiv brukt på ikke elektrifiserte strekninger for stordrift. En av de fremste Märklinmodeller av godstog. Modellen har telekskobling. Klassisk modell for store godstog på modellbaner i 60 åra.

TUNGT GODSTOGSLOKOMOTIV FRA DE FRANSKE STATSBANER

Type 150 X fra de franske statsbaner SNCF (Société National des Chemins de Fer Francais) Brukt til godstogstrafikk i region øst og nord fra 1945 – 46 på ikke elektrifiserte strekninger. Modellen er tung og med metalloverdel. Den trekker på fem aksler og har god ytelse.

INDUSTRILOKOMOTIVET  FRA PROVINSEN

Så kommer vi til et lokomotiv som de fleste med noe fartstid i Märklin skulle dra kjensel på: Et lite industrilokomotiv som var obligatorisk i alle startsett, enten med to passasjervogner eller med tippvogn og flatvogn. Mye brukt i gruvedrift og ved mindre anlegg.

PROVINSBANELOKOMOTIV

Nok et lokomotiv fra provinsen. det egner seg godt til rangering og til å trekke 2 – 3 mindre vogner. Ellers samme bruksområde som lokomotivet ovenfor.

TYPE 89 RANGERLOKOMOTIV

Like kjent var neste lokomotiv DB type 89. Det er det lokomotivet som har overlevd lengst i Märklin. Belysning foran gjør det kanskje mer interessant enn foregående lokomotiv. Allsidig rangerlokomotiv på ikke elektrifiserte baner.

TENDERLOKOMOTIV TYPE 81

Et kraftig rangerlokomotiv som er tungt nok til å trekke større godstog. Lokomotivmodellen er helt i metall og utstyrt med telexkobling som gjør det perfekt til rangering.

TENDERLOKOMOTIV TYPE 85

Kraftig lokomotiv brukt til trekkraft på noen av de bratteste stigningene i Tyskland. Modellen er utstyrt med Märklin telekskobling og fungerer derfor utmerket til rangering.

PFALZ JERNBANEN P 2.II

Neste lokomotiv er av mellomstørrelse og fra Pfalz-banen. Serie P 2.II fra Pfalz banen. Original bygd i 1902. Hastighet 90 km/h. Lokomotiv med Delta-modul i Märklin. Hører til et helt togsett med gods og passasjervogner.

MURNAU

Her er en representant for den tidligste del av jernbanens historie. Lokomotivet gikk på torv og hadde en tender med takluker til å åpne.

DB TYPE 151

Neste lokomotiv er et tungt godstogslokomotiv type 151. Nødvendig på grunn av økt hastighet for hurtige godstog. God trekkraft på 3 aksler. Overbygget kunne gjerne vært av metall.

DB 191E

Dette er E91.9 som ble bygd for godstrafikk på bratte strekninger. Maks toppfart 55 km/h men enorm trekkraft. Trekker på 3 aksler. Det meste er av metall.

DR E 91 GRÅ UTGAVE

Dette er en grå utgave av E91.9. Den har også solskjermer. Märklinmodellen har bare hefteringer på et hjulsett, mens det andre har på to. Hvorfor dette er gjort vet jeg ikke.

SBB TYPE Ae 8/14

Meget tungt godstogslokomotiv til bruk på Gotthardbanen. Det var i sin tid et av verdens sterkeste lokomotiver med sine 12000 HK. Lokomotivet er helt i metall og har trekkraft så det holder for lange gods og passasjertog.

TUNGT GODSTOGSLOKOMOTIV KROKODILLE TYPE Ce 6/8 III FRA SBB.

Kjørte med tunge godstog og en toppfart på 75 km/h på Gotthard-strekningen. Produsert i Märklin med både metallkåpe og i plast (grønn utgave). Brunt eksemplar i metall.

BRUN UTGAVE AV Ce 6/8 III

Dette er den aller første krokodillen type Ce 6/8 III. Den hadde egen inngang for medhjelper og egen inngang for lokomotivfører. Siden ble dørene til lokomotivføreren sveist igjen på grunn av trekk.

HURTIGTOGSLOKOMOTIV SBB TYPE Ae 3/6 II

Slettelands hurtigtogslokomotiv med maks hastighet 100 km/h. Store hjul gir god trekkraft, selv om lokoverdel er av plast.

TYPE 152 FRA DB

Dette var et sterkt universallokomotiv for fremføring av både gods og persontog.

BAYERSKE TYPE EP 5

Dette er det opprinnelige lokomotivet, men i brunt og med overgangsplattformer i endene. Maks hastighet original: 90 km/h.

TUNGT GODSTOGSLOKOMOTIV TYPE MALLET FRA BORSIG

Meget tungt godstogslokomotiv som kun eksisterer som modell. Originalen ble aldri bygget ferdig. Doble sylindere og langkjel. Drar lange godstog.

TUNGT GODSTOGSLOKOMOTIV MALLET I BERLINBANENS  FARGER

Samme lokomotiv som ovenfor, men i Berlinbanens farger grått og svart med gull påskrifter.

DB TYPE 111

S-bane lokomotiv i fargene lysgrå orange. Satt inn som lokomotiv i s-banevognsett. Styrevogn i motsatt ende.

DB TYPE 111

Dette er også 111, men i nye farger som et forsøk. I togsett med flere vogner med ulik fargekombinasjon.  DB type 111 brukes mye i persontogstrafikken.

DB TYPE EA 800 RANGERLOKOMOTIV

Flerstrømsystem industrilokomotiv. Rødt og grått med ettbens strømavtager.

TGOJ – SVENSK SKIFTELOKOMOTIV

Standard lokomotiv DHG 700 fra Henschel. Orange farge og trekker på tre aksler.

INDUSTRILOKOMOTIV GULT.

Enkleste type skiftelokomotiv fra Märklin. Greit til rangering (skifting) av vogner inne på stasjonsområdet.

INDUSTRILOKOMOTIV BLÅTT.

Dieselhydraulisk lokomotiv type DHG 500 fra Henschel. Brukes også for det meste til rangering av vogner på store rangerstasjoner, eller på sidespor.

INDUSTRILOKOMOTIV NSB

NSB har overtatt en del industrilokomotiv og lakkert dem i NSB sine farger. Type DHG 500. Brukes i stor utstrekning til rangering.

DIESELLOKOMOTIV TYPE DB 260

Rangerlokomotiv utstyrt med Märklin telexkobling. Det gjør det mulig også å koble vogner fra ved et trykk på funksjonsknapp. Koblingen holdes oppe og lok og vogner blir adskilt.

DIESELLOKOMOTIV TYPE DB 361

Rangerlokomotiv som DB 260, men i nye farger. Telexkobling også her. Rangeringen blir mer interessant.

DIESELLOKOMOTIV TYPE Di 5 NSB

Diesellokomotiv fra Tyskland og brukt i Norge. Lakkert i NSB farger gul og rød. Koblinger erstattet med Märklin telex kobling.

INDUSTRILOK HENSCHEL DHG  700 C

Moderne versjon av rangerlokomotivene Her brukt som trekkraft foran biltransportvogner lastet med Folkevogner.  Trekker på tre aksler.

INDUSTRILOK HENSCHEL DHG  700 C  SVENSK UTGAVE

Lokomotiv i mørkeblått og orange. SJ farger. Bruk i eget togsett med svenske vogner.

SVENSK DIESELLOKOMOTIV GRÄNGESBERG

Bygge nr V 36 v. TGOJ. Diesellokomotiv brukt til rangering og mindre tog

DIESELLOK SERIE 450 LUXEMBOURG CFL

Skiftelok som inngår i et togsett med tre tankvogner og 1 styrevogn med førerstand og sprededyser.  Lokomotiv i rødt med gule og noen hvite striper.

SVENSK LOKOMOTIV MED PANEL AV EKTE TRE

Historisk nostalgisk togsett med lokomotiv og vogner som har ekte trepaneler. Lok samme type som type Da fra SJ. Overbygg i metall bortsett fra panel.

SVENSK UNIVERSALLOKOMOTIV

Type Da fra SJ. En spesialutgave som besto av flere ledd ble brukt ved malmtransporten fra Kiruna. Brunt lok. Overbygg helt i metall. God trekkraft!

SVENSK UNIVERSALLOKOMOTIV

Dette er kjent fra passasjertog mellom Oslo og Stockholm, samt foran godstog. Her er det i de opprinnelige orange og grå farger. Type Rc.

DANSK UNIVERSAL DIESELLOKOMOTIV TYPE  MY 1100

Drives diesel-elektrisk ved strøm fra generatorer til banemotorer. Utenom takoppbygget er dette loket identisk med Nohab Di3 fra Norge. Benyttes til gods og passasjertog.

AMERIKANSK DIESELLOKOMOTIV SANTA FE

Dette er en typisk representant for de store amerikanske diesellokomotivene. Det følger også med flere lange vogner for en realistisk togsammensetning. Lokomotivet er utstyrt med to motorer.

AKKUMULATOR-MOTORVOGN 515 OG STYREVOGN 815 FRA DB

Lokale motorvognsett for betjening av stadig økende trafikk lokalt. Flere togsett kan settes sammen til større tog. Lys skifter med kjøreretning.

DB 628.2 OG 928.2

For økt komfort ble disse motorvognsettene anskaffet til lokaltrafikken. Toget har en tolvsylindret motor på 560 HK, hastighet 120 km/H. Modellen beveger seg raskt og greit gjennom kurver. Belysning innvendig.

SKINNEZEPPELINER

Skinnezeppeliner Kruckenberg. Først starter propellen og så motoren. Originalen satte verdensrekord i 1931 med 230 km/t.

DB795 SKINNEBUSS

Forstadsbanene hadde skinnebusser til å ta seg av lokaltrafikken i de store byene. Skinnebusser med ekstra vogn på slep var vanlig som fremkomstmiddel.

SVEITSISK MOTORVOGN  ROTER PFEIL  RBe 2/4

Rask matebuss til de store banene. El-motorer tilsammen 395 kW. Fart 125 km/H. Etterhvert for liten kapasitet. Modellen har motor som driver boggien med et snekkedrev. Den er helt i metall og beveger seg godt i svinger.

DB TYPE 141

Type 141 er et velkjent el-lokomotiv. Brukes til passasjer, ekspress og godstog. Det er helt i metall og har god kjøring i svinger. Det var det første lokomotiv jeg kjøpte utenom startsettet.

TYPE 141 GRØNN

Type 141 er også i grønn versjon. Denne dukket opp i forbindelse med et togsett og har samme kjøreegenskaper som det blå. Både brukt foran passasjertog og godstog.

NEDERLANDSKE STATSBANENES TYPE 1600

Moderne lokomotiv for både passasjer og godstogstrafikk. Modellen er helt i metall. Den har dermed god trekkraft.

DB E 70

DB type E 70, trekker på to aksler. I grønn utgave hadde det betegnelsen El 1 i NSB

DB 104 I BERLINBANENS FARGER

DB 104 var kjent for høy hastighet i Reichsbahn tiden. Det var nok også effektivt ved drift i Berlin. Modellen har store hjul og kjører rimelig raskt.

SCHÖNE WÜRTTEMBERGERIN TYPE C

Hurtigtogslokomotiv type C.  Konglige Würtembergiske statsbaner. Modell i en utførelse som setter en ny og høyere standard for modelllokomotiver.

DR TYPE 18.1 SVARTMALT UTGAVE AV WÜRTTEMBERGERIN TYPE C

Vakkert lokomotiv med fine kjøreegenskaper. Brukt foran plattformvogner fra wurttemberg. Ekspresslokomotiv av fineste merke.

EKSPRESSTOG MED SLEPETENDER BR 18

Dette lokomotivet ble i sin tid betegnet som det vakreste av lokomotivene. Det hadde stor kapasitet og ble satt inn på internasjonale D-tog. Märklinmodellen er i metall unntatt tenderen og er et meget godt alternativ for fremføring av lange passasjertog.

DR TYPE 18.4 RHEINGOLD EKSPRESSTOGSLOKOMOTIV

Meget pen design til det fineste lokomotiv på Deutsche Reichsbahn. Trakk det kontinentale luksustoget Rheingold. Det hører med et vognsett til lokomotivet.

DB TYPE 050 MED BADEKARTENDER

Lokomotivet er et av en serie som trekker på 5 aksler. Det er derfor bra til alle formål når det gjelder togdrift.

DB TYPE 050 MED KABINTENDER

Et meget anvendelig lokomotiv som kunne benyttes både på hoved- og sidebaner. Ddet gjenspeiler seg også i modellen som har god trekkraft og kjører godt i kurvene. Kan klare store togstammer med bratt stigning grunnet trekk på 5 aksler.

BELGISK GODSTOGSLOKOMOTIV

Det belgiske godstogslokomotivet er av samme type som type 50, bare i andre farger og en annen utforming av tenderen. Lokomotivet er i grønn/svart utførelse med rød staffasje.

NORSK LOKOMOTIV “STORTYSKEREN”

Dette er den norske varianten av type 050. Ble bukt foran gods og passasjervogner. Egner seg ypperlig til trepanelvognene med karakteristiske ventilatorer på taket.

 

DB TYPE 86 I BERLINBANENS FARGER

Standardlokomotiv for passasjer og godstrafikk. Modellen er forsynt med Märklin telexkobling og røykaggregat. For mellomstore og små antall vogner. Kan brukes til rangering.

RANGERLOKOMOTIV CE 800

Mindre rangerlokomotiv også for kortere tog. Eldre type med mange og varierte oppgaver.

RANGERLOKOMOTIV E63

Samme lokomotiv som ovenfor men i rød utgave. Dette hørte til i et togsett med tre tankvogner. Det tyder på at lokomotivet foruten rangering også ble brukt noe til blandet tjeneste, blant annet i små godstog.

SKINNEBUSS STEIERMARKISHE LANDESBAHNEN

Skinnebuss med vogn like stor som motorvogna. Karakteristisk med påskriftene på siden.

TRANS EUROPA EKSPRESS TEE- LYNTOG

Hollandsk/sveitsisk lyntog, dieseldrevet og med klimaanlegg. Vinduene kan ikke åpnes. Dette toget ble utsatt for kapring  da Sør-Molukkanere tok toget i besittelse i 70-årene. Ellers hører modellen hjemme på et anlegg med stordrift.

FORSTADSBANETOG

Ingen Märklinmodell, men en modell fra ROCO som er ombygd digitalt for drift på vekselstrøm. En utfordring var å koble dekoderen slik at lysene skifter med kjøreretningen. Det gikk med en del tilpasninger.

 

REVISJONSVOGN MED LIFT

Dette er heller ingen Märklin modell, men en revisjonsvogn modell fra Brawa. Den fungerer ikke helt godt med slepesko.

DB CARGO CARGOSPRINTER

Her har jeg CargoSprinter , klasse Sggoorrss 700 fra DB AG, DB Cargo. Denne vises på banen. Toget er likt i begge ender og trenger ikke å rangeres. Det er også hensikten med å transportere containere på denne måten ved at man sparer mye tid for kundene. Tid er som kjent penger.

 

 

 


Gi en kommentar

CommentLuv badge