Tips og veiledning innen modelljernbane og modelltogbane">

Tips og veiledning innen modelljernbane og modelltogbane

IMG_8626
Postet av admin den 13. January 2012

For å ha god kontroll på hva som skjer når feil oppstår og hvorfor kan det i tillegg til et feilsøkingsskjema opprettes en logg over hendelser med lokomotiver og alt rullende materiell i forhold til linja dvs jernbane og luftlinje med signaler. En logg kan avdekke feil som oppstår mer enn en gang og hva for forholdsregler som skal tas for at det ikke skal gjenta seg.

Uforutsette hendelser vil før eller senere oppstå. Konsekvenser av feil og mangler kan bli dyre hvis de rammer på verst tenkelig måte. Avsporing kan føre til skader på lokomotiv og vogner. Det vil alltid bli noen riper i lakken på materiell i bevegelse. Enkelte ting vil vi ikke skal hende og det kan være bra å treffe tiltak før eventuelt katastrofen skulle være der. Historier med feil kan virke kjedelige. Det er ofte ting man ikke vil minnes: avsporing i høy hastighet og et fint lokomotiv som har fått skader. Det kan være feil som det har tatt lang tid å finne, vanskelig å rette etc.

Men, da er det kanskje på tide å finne helt andre løsninger på problemet. Bygge om banen på aktuelt sted,  sette inn flere koblingspunkter, senke hastigheten. Det er alltid tiltak som kan gjøres. Luftledning må også ligge vel tilpasset til strømavtagere. Går det galt her kan det fort bli mye ekstrajobb. Men en modelljernbane skal vel aldri bli helt ferdig??

Historikk kan hjelpe til med å løse feil og oppklare ting fortere hvis man har en logg der man beskrev i detalj hvordan problemene  ble løst. Det er også mulig å komme frem til løsninger som blir mer permanente. Til syvende og sist er problemene glemt når sluttresultatet blir godt.

Hvorvidt det bør lages en logg og feilsøkingsskjema får man vurdere etter behov. Jeg har det kun som et forslag. Så får den enkelte ta det i bruk om det virker hensiktsmessig.

 

 

 

 

 

 

Gi en kommentar

CommentLuv badge