Tips og veiledning innen modelljernbane og modelltogbane">

Tips og veiledning innen modelljernbane og modelltogbane

DSCN1144
Postet av admin den 26. June 2012

Det er vel neppe en bane, stor eller liten som ikke før eller senere må ha en eller flere broer for kryssinger. Romerne bygde viadukter og akvadukter. (vei og vannkrysninger). Flere fungerer den dag i dag. Broer har blitt bygd i nær sagt de fleste materialer: Stein, teglstein, Stål og betong, samt tre. Når det gjelder jernbanen er det alle typer broer som er benyttet. Men fagverksbroer i stål er nok mest fremtredende, gjerne med ett eller flere spor.

For større krysninger ble det ofte bygget viadukter.  I Norge er det ikke brukt ordet viadukt, kun bro.  Syd i Europa og i USA er det derimot vanlig å si viadukt, men da der kryssinger av brede daler fører broene over land en lengre strekning for så å passere over en elv eller et strede.

En jernbane må legges mest mulig rett i landskapet med få eller ingen stigninger. I praksis er det vanskelig å unngå variasjoner i landskapet.  Men da er bro et rimelig alternativ.

Av brotyper kan nevnes: Buebro i stein, Fagverk, Hengebro, Cantileverbro og bjelkebro og klappbro. Det er mange slags varianter av disse, noe som gjør at den pasjonerte modelljernbanebygger kan bruke fantasien fritt til å legge inn interessante fremføringer i landskapet. Dessuten gir det igjen muligheter for flere høyder og mer bane å kjøre på.

Å bygge inn broforbindelse er greit nok, men man må bare passe på at det blir jevne overganger uten knekkpunkter på modelljernbanen. Det kan være lettere sage enn gjort.  Hva er den glidende overgangen mellom 0 og 1??

Ellers er det nok av forslag og flotte byggesett av broer å få tak i. Men det går også an å bygge en helt hjemmelaget konstruksjon. Selvgjort er velgjort!

 

 

 

 

 

Gi en kommentar

CommentLuv badge