Tips og veiledning innen modelljernbane og modelltogbane">

Tips og veiledning innen modelljernbane og modelltogbane

Dreieskive med lokomotivstall
Postet av admin den 18. May 2011

Det er en del ekstra tilbehør som også drives av motorer og som naturlig hører hjemme på modelljernbanen. Vi har dreieskiver og kraner.

MÄRKLIN KRAN MED EL-MAGNET

Kranene kan være mobile eller stasjonære. Oppgavene er de samme for kraner, nemlig å heise opp og forflytte. Märklin sin kran har to motorer. Den ene brukes til å heise med, den andre til å svinge hele kranen.  I dette tilfellet har ikke motorene tilknytning til den sedvanlige omskifteren. Det betyr at ved digitalisering kan ikke den vanlige dekoderen benyttes. I stedet blir det en form for spesialkobling til lysdekoder.

Hus og motorer er til å demontere, slik at man kommer til for å rense og vedlikeholde. Enda enklere er det når ekstrautstyr kobles inn for å separere motordelen fra kranen og plassere denne under bordet. Begge motorer trenger vedlikehold i form av utskifting av børster og vasking med rensemiddel. Nå er ikke sagt at det behøver skje på en stund alt ettersom hvor mye kranen er i bruk. Men en gang bør det tas. Det merkes når kranen begynner å gå tregt og rykkete.

Gi en kommentar

CommentLuv badge