Tips og veiledning innen modelljernbane og modelltogbane">

Tips og veiledning innen modelljernbane og modelltogbane

DSCN1378
Postet av admin den 13. July 2012

Lokomotivet vil alltid ha en sentral plass i et modelltog/modelljernbane, enten alene, eller som en del av en togstamme. For at de til enhver tid skal være funksjonsdyktige med feilfri og langvarig drift, består de av mange forskjellige komponenter. Det er både mekaniske og elektriske komponenter. Et lokomotiv settes sammen av forskjellige deler i plast og metall. Selve overbygget er enten i plast eller metall. I det senere har metall blitt foretrukket. Metall har tyngde og gir økt trekkraft for lokomotivet.

Men metallbearbeiding har gitt seg uttrykk i stadig mer sofistikerte og detaljerte modeller av lokomotiver. Virkeligheten i miniatyr kommer stadig nærmere. Detaljer man for få år siden ikke kunne gjenskape trer nå frem i all sin prakt. Påskrifter så små at det er nødvendig med lupe for å se dem er like så tydelige som påskrifter i full størrelse.  Det er imponerende at utviklingen har kommet så langt. Men samtidig er faren for å ødelegge, eller miste små små deler til stede. Oppsummert er det bare gode kritikker å høste i tidsskrifter hver gang en ny modell av et lokomotiv presenteres. Mange gjør gode kjøp i dag.

Hvis det er modelltog som skal brukes i daglig lek er det kanskje lurt å gå til innkjøp av et lokomotiv og vognsett uten alt for mange detaljer som kan skades eller mistes. Avsporinger kommer til å skje uansett. Etterhvert kan mer detaljerte modeller innta plass i anlegget og gi det et snev av virkelighet som får flere til å nikke gjenkjennende til episoder fra den største jernbanen. Nå skal jeg ta for meg enkeltdeler og komponenter i lokomotivet:   Her ser vi komponentene i et typisk elektrisk lokomotiv. Motorhus med elektromotor bestående av anker, feltmagnet, skjold og hus til venstre og elektronikk i form av fartsregulering , lys av og på, koding av tallkode 1 – 80. Ledninger kommer i flere farger for at de skal ses på hvilken funksjon de fyller: rødt er + hovedstrøm. tilsvarende brunt er -. Dvs brunt skal kobles til jord. Lysledning + er gul og grå motorledning blå og grønn. Det er nødvendig med en ledningsføring som ikke kommer i beknip når kåpen settes på.

Her er lokomotivunderstell med motorhus frakoblet:

 

Dette er drivhjulene idet ankeret driver tannhjulene med overføring til de seks hjulene. I det virkelige liv er det en banemotor for hvert hjulsett. Motorhuset er greit å ha ut for vedlikehold som vask og smøring. Ja, det er til og med nødvendig hvis lokomotivet skal fungere godt. Når olja ikke lenger flyter og er seig som sirup er det på tide å gjøre noe med det hele. Om det kommer aldri så mye strøm hjelper det ikke hvis mekanikken sitter fast.

 

Gi en kommentar

CommentLuv badge