Tips og veiledning innen modelljernbane og modelltogbane">

Tips og veiledning innen modelljernbane og modelltogbane

Norsk ekspresstogslokomotiv El 18
Postet av admin den 19. May 2011

LOKOMOTIV – DETALJERING OG UTSEENDE.

Lokomotivet er på mange måter det som bringer liv over modelljernbanen. Det er trekkraft og samtidig elegant med mye ytelse. Mange av disse tekniske vidundere er også detaljerte til det ekstreme. De nyeste lokomotivene blir bare mer detaljerte. Hvis man trodde at grensa var nådd, så tøyes den bare litt lenger. Pass nøye på at ikke små detaljer ødelegges eller forsvinner. Jeg må understreke at det er svært vanskelig å unngå at noe forsvinner. Derfor har jeg også kjøpt flere lokomotiv av samme sorten, samt for å få mer trekkraft. Livslengden til disse maskinene er lenger enn et menneskes, så barn og barnebarn kan bruke fra de eldste til de yngste lokomotivene på den samme banen. Bruktkjøp kan være fornuftig og bra som en stor start. Holdbarheten står ikke noe tilbake for det nye. Dessuten kan du “risikere” å få med en samlermodell! En samlermodell kan vise seg å være mer verdt enn det du betalte for anskaffelsen.

Så noen betraktninger rundt metall og kunststoffoverdel (plast). En metalloverdel er robust og med mange fine detaljer. I den senere tid er detaljene blitt enda mer fremtredende og forfinet.  En overdel i kunststoff blir støpt med alle detaljene og siden påmontert noen deler i metall og andre plastdeler.

Etterhvert fremtrer prikker og utslett på metalloverflaten, noe som skyldes at salter trekker ut fra Zinkstøpegodset. Hvis dette er svært fremtredende kan det ha betydning for verdien. Fuktighet og temperatursvingninger fører til disse forandringene. Man kan naturligvis sende lokomotivet tilbake til fabrikken for total renovering. Men det blir midlertidig. Før eller siden kan disse utslettene komme tilbake. En annen løsning er å kjøpe lokomotiver i edle metaller. Det er mulig å få lokomotiver i platina og gull, men prisen blir da heftig. Det er de færreste av oss som har råd til å utstyre en modelljernbane med slik luksus. Et lokomotiv – et stort sveitsisk godstogslokomotiv har den nette pris av kr  330000 i katalogen. Nå er det vel ikke råd å få tak i den.

Plastoverdeler har den fordelen at de ikke får utslett. Men tyngdeforkjellen må kompenseres ved at understellet får mer metall og dermed mindre plass til elektronikk. Ellers har plast den ulempen at det kan sprekke. Ved et uhell må overdelen skiftes ut. Men plastoverdeler er ofte like fine og detaljerte som metalloverdeler. Likevel ser vi at nyere lokomotiver produseres med metalloverdel selv om samme type lokomotiv har hatt plastoverdel i årene før.

 

Gi en kommentar

CommentLuv badge